Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med fetaost och champinjoner

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gjord med Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt ägg och salt. Arbeta degen ihop snabbt. Låt degen vila i minst ½ timme i kylskåp.
  2. Dela degen i 10 jämnstora bitar och tryck ut dem i små aluminiumformar. Eller gör du en stor paj.
  3. Ställ formarna på en bakplåt.
  4. Börja med att fräsa löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills lök och champinjoner känns mjuka. Häll bort eventuell vätska.
  5. Riv fetaosten på ett rivjärn.
  6. Vispa ihop ägg och yoghurt. Smaka av med salt och cayenne.
  7. Fördela svampblandningen i pajerna, fyll på fetaosten och sist ägg/yoghurtsmeten.
  8. Grädda pajerna i ugn vid 225 grader i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.