Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med getost och grönt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt mustig och värmande paj, ät den som vegorätt eller servera lite lufttorkad skinka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut och höj värmen till 225 grader. Mixa osten med crème fraiche och ägg. Häll i pajskalet. Lägg i squash, paprika och tomater. Strö över flingsaltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 minuter innan du serverar.
  2. Tips: Getosten i pajen kan helt eller delvis bytas mot riven smakrik hårdost eller smulad ädelost om du så vill. Om du växlar en del av vetemjölet mot graham blir degen lite mörkare och nyttigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.