Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med ishavsrom

 
Skriv ut

...servera pajen ljummen, gärna med en sallad eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och margarin med en gaffel. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 23 cm i diameter.
  4. Förgrädda i 225 grader, ca 10 minuter.
  5. Skala och hacka löken fint. Lägg den i det förgräddade pajskalet.
  6. Blanda ägg, kesella, grädde, ishavsrom, pressad vitlök och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Häll fyllningen i pajskalet, lägg oliverna ovanpå och strö över osten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 30 minuter.
  9. Servera pajen ljummen, gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.