Pajdegen:
Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda ihop det till en lite kladdig deg. Låt vila i en plastpåse i kylen ca en halvtimme.
Fyllningen:
Finhacka löken och fräs i en stekpanna tills den blir glasig och gyllenbrun. Blanda i svampen. Krydda med lite salt.
Ta ut degen ur kylskåpet och tryck försiktigt ut degen i en pajform. Nagga degbotten med till exempel en gaffel och förgrädda i ca 10-15 minuter, 200 grader.
Äggstanning:
Vispa ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en skål. Gärna kraftigt så att det bildas lite skum.
Ta ut pajskalet, bred ut svamp- och lökblandningen över botten och häll över äggstanningen. Vispa gärna äggstanningen lite extra precis innan du häller den över svampen.
Grädda i 20-25 minuter i 200 grader. Då äggstanningen har "stannat" tas pajen ut och tomatskivorna läggs på. Strö lite riven ost över och ställ in pajen i ugnen igen. Griljera i ca 5 minuter.
Ta ut pajen och garnera med lite persilja eller annat vackert färskt grönt.