Arbeta samman mjöl, fett och vatten till den deg. Låt den vila kallt en stund. Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Lägg den i en skål.
Bryn lök och svamp. Blanda ner färs, paprika, mjöl, salt, peppar, ost och gräddfil. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med ca 2/3 av degen. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Lägg i fyllningen.
Kavla ut resten av degen, skär ut remsor och lägg som ett galler över pajen. Pensla och grädda färdigt i ca 20 minuter. Servera med en sallad.
Tips!
Använd alltid kallt matfett, då är det enklare att göra degen. Gör den gärna i matberedaren om du har en sådan. Av smör får du det allra sprödaste pajskalet. Du kan göra större sats av degen när du ändå håller på och frysa in i lagom stora paket.
Låt gärna degen stå utkavlad i pajformen i kylskåpet en stund så håller den formen bättre. Sätt gärna en folieremsa runt kanten när du förgräddar pajskalet. Då glider inte degen ner.
Jag slängde i en påse tacokrydda också, den fick toppbetyg av mina gäster:)