Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Arbeta samman mjöl, fett och vatten till den deg. Låt den vila kallt en stund. Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Lägg den i en skål.
  3. Bryn lök och svamp. Blanda ner färs, paprika, mjöl, salt, peppar, ost och gräddfil. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med ca 2/3 av degen. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Lägg i fyllningen.
  4. Kavla ut resten av degen, skär ut remsor och lägg som ett galler över pajen. Pensla och grädda färdigt i ca 20 minuter. Servera med en sallad.
  5. Tips! Använd alltid kallt matfett, då är det enklare att göra degen. Gör den gärna i matberedaren om du har en sådan. Av smör får du det allra sprödaste pajskalet. Du kan göra större sats av degen när du ändå håller på och frysa in i lagom stora paket.
  6. Låt gärna degen stå utkavlad i pajformen i kylskåpet en stund så håller den formen bättre. Sätt gärna en folieremsa runt kanten när du förgräddar pajskalet. Då glider inte degen ner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarah10 3 oktober 2009

    Jag slängde i en påse tacokrydda också, den fick toppbetyg av mina gäster:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.