Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med köttfärsröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mättande paj som brukar uppskattas av alla familjemedlemmar. Den som är tveksam till selleri kan förstås utesluta den och istället ta lite mer paprika. Receptet är från boken Mat för liv och lust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter. Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i. Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • freadm 5 april 2009

    Mycket god, tog dock bort sellerin och ersatte med soltorkade tomater/Fredrik

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.