Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med krabba och sparris.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna pajen är supergod. Inte bara till vardags,duger även till fest.

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela fettet i mjölet till degen. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen kallt att vila ½ tim. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Fördela krabban, väl avrunnen sparris och dill i pajskalet. Strö över salt och peppar. Droppa över citronsaften. Vispa äggvitor till hårt skum och rör först ner hälften av majonnäsen. Vänd därefter ner resten av äggvitan. Bred majonnäsblandningen över ingredienserna i pajen. Grädda omedelbart mitt i ugnen ca 30 min. Servera varm eller lite avsvalnad med en sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.