Laxpaj är alltid ett säkert kort på buffén. Denna variant är gjord på färsk lax, som passar fint att smaksätta rikligt med rivet citronskal
Instruktioner
- Ugn 225°
- Pajskal: Dela smöret i kuber och blanda med mjöl och salt. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Pajdeg med kesella blir elastisk och ganska svår att kavla ut. Tryck i stället ut degen i en pajform, cirka 20 cm i diameter. Nagga den och låt formen stå minst 30 minuter i kylen.
- Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
- Fyllning: Strimla purjolöken fint och fräs den mjuk på svag värme i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den bli mjuk. Häll bort överflödig vätska.
- Skär laxen i små bitar. Blanda ägg, mjölk och grädde till en stanning. Salta och peppra efter smak.
- Fördela purjolök, spenat och lax i pajskalet. Strö över dill och rivet citronskal. Häll över stanningen och strö över den rivna osten. Grädda i 30–40 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
1 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar