Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med lax och citron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Laxpaj är alltid ett säkert kort på buffén. Denna variant är gjord på färsk lax, som passar fint att smaksätta rikligt med rivet citronskal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Pajskal: Dela smöret i kuber och blanda med mjöl och salt. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Pajdeg med kesella blir elastisk och ganska svår att kavla ut. Tryck i stället ut degen i en pajform, cirka 20 cm i diameter. Nagga den och låt formen stå minst 30 minuter i kylen.
  3. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Strimla purjolöken fint och fräs den mjuk på svag värme i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den bli mjuk. Häll bort överflödig vätska.
  5. Skär laxen i små bitar. Blanda ägg, mjölk och grädde till en stanning. Salta och peppra efter smak.
  6. Fördela purjolök, spenat och lax i pajskalet. Strö över dill och rivet citronskal. Häll över stanningen och strö över den rivna osten. Grädda i 30–40 minuter.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.