Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med lingonkola

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vad passar bättre samman än friska, aningen beska lingon och gräddig kolakräm? Pajskalet ger lite välbehövligt tuggmotstånd. Helt enkelt en ljuvlig höstpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman smör, råsocker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt cirka 30 minuter. Grädda pajskalet cirka 15 minuter.
  3. Gör fyllningen. Blanda grädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Rör om då och då.
  4. Fördela lingonen i pajskalet och häll över kolakrämen.
  5. Servera gärna pajen ljummen med kall vispad grädde smaksatt med kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.