Vad passar bättre samman än friska, aningen beska lingon och gräddig kolakräm? Pajskalet ger lite välbehövligt tuggmotstånd. Helt enkelt en ljuvlig höstpaj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman smör, råsocker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt cirka 30 minuter. Grädda pajskalet cirka 15 minuter.
- Gör fyllningen. Blanda grädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Rör om då och då.
- Fördela lingonen i pajskalet och häll över kolakrämen.
- Servera gärna pajen ljummen med kall vispad grädde smaksatt med kanel.
Publicerat den
16 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar