Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med mustig köttfyllning

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Underbart god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa eller riv potatisen. Hacka ihop mjöl, smör och potatis. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylskåpet cirka 30 min.
  2. Skär köttet i tärningar 1 x 1 cm och bryn lite i taget av dem i smör i en gryta. Ta upp köttet. Skal och hacka löken och fräs den. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt buljong, kryddor, tomatpuré och senap. Låt koka på svag värme under cirka 45 min. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en ungssäker form, rymd ca 1,5 l. Degen skall täcka botten och kanter väl. Förgrädda i ugnen i 5-8 min. Lägg i köttfyllningen. Strö över osten. Gratinera i ugnen i cika 15 min. Servera med en sallad.
  4. Rätten går bra att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.