Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med paprikamarmelad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En alldeles underbar paj med flera intensiva smaker. Det tar en stund att göra paprikamarmeladen, men det är värt varenda minut. En godare festpaj får man leta efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina paj- och smördegen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut det ur ugnen och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på grill eller högsta värme. Dela paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Lägg dem med skalet uppåt mot grillen på en lätt oljad bakplåt och rosta dem tills de är svarta och bubbliga.
  3. Ta ut paprikorna och lägg en fuktig kökshandduk över dem. Efter ca 10 minuter går det lätt att pilla bort skalet med hjälp av en kniv. Skär de skalade paprikorna i småbitar.
  4. Låt oljan rinna av de soltorkade tomaterna och hacka dem fint. Blanda soltorkade tomater och paprikabitar.
  5. Hetta upp olivoljan. Låt lök och vitlök puttra på svag värme i oljan, tills de mjuknat utan att ta färg. Blanda ner paprika och torkade tomater i lökblandningen. Tillsätt balsamvinäger, honung och tabasco. Småkoka 20-30 minuter på svag värme. Smaksätt med salt och peppar. Skeda upp marmeladen i det förgräddade pajskalet.
  6. Skär de färska tomaterna i tunna skivor och lägg dem över marmeladen. Hacka basilika och svarta oliver och strö ut hacket över tomaterna. Häll över olivolja och pinjenötter. Salta och peppra.
  7. Grädda pajen högst upp i ugnen ca 10-15 minuter, ev under grillen en kort stund innan den ska serveras. Pajen smakar lika bra kall som varm. Servera gärna med vårfräsch sallad och tunna skivor parmaskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.