Den här måste jag bara prova!
Instruktioner
- Deg:
Värm ugnen till 225 grader. Skiva smöret. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl i en timme. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Fyllning:
Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Gnugga dem i händerna så att det mesta av skalet lossnar. Pekannötterna behöver inte rostas.
- Lägg råsocker, smör, kakao, honung, mjöl, vatten och sirap i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda, rör om under tiden. Rör ner nötterna.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter. Låt pajen svalna.
- Kardemummagrädde:
Blanda ingredienserna och vispa. Servera till pajen.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god paj, dock aningen för lite ingredienser för en "24"ans pajform. Rekommenderas!
Verkligt god!!! Den gjorde succé på studentfesten - nu skall jag baka den till jul... tattin