Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med pekannötter och kardemummagrädde

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här måste jag bara prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Värm ugnen till 225 ­grader. Skiva smöret. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl i en timme. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Gnugga dem i händerna så att det mesta av skalet lossnar. Pekannötterna behöver inte rostas.
  3. Lägg råsocker, smör, kakao, honung, mjöl, vatten och sirap i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda, rör om under tiden. Rör ner nötterna.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter. Låt pajen svalna.
  5. Kardemummagrädde: Blanda ingredienserna och vispa. Servera till pajen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 25 november 2008

    Väldigt god paj, dock aningen för lite ingredienser för en "24"ans pajform. Rekommenderas!

  • tattin 21 december 2009

    Verkligt god!!! Den gjorde succé på studentfesten - nu skall jag baka den till jul... tattin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.