Persika och hallon är en gyllene kombination, speciellt i den här pajen.
Instruktioner
- Arbeta ihop vetemjöl, smör, socker och äggula till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
- Vira in degen i plastfolie. Låt sedan degen vila i kylen cirka en timma. Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen och klä en smord pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen. Förgrädda skalet 10 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samma äggulor, mascarponeost och socker. Tillsätt vaniljfröna.
- Häll smeten i pajskalet. Dela persikorna i klyftor. Fördela frukt och bär i ett fint mönster.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen cirka 30 minuter. Låt den svalna helt innan den serveras.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar