Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med persika och hallon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Persika och hallon är en gyllene kombination, speciellt i den här pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop vetemjöl, smör, socker och äggula till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Vira in degen i plastfolie. Låt sedan degen vila i kylen cirka en timma. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och klä en smord pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen. Förgrädda skalet 10 minuter.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samma äggulor, mascarponeost och socker. Tillsätt vaniljfröna.
  5. Häll smeten i pajskalet. Dela persikorna i klyftor. Fördela frukt och bär i ett fint mönster.
  6. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen cirka 30 minuter. Låt den svalna helt innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.