Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med pumpa, rödbetor och rostade grönsaker

 
Skriv ut

Ugnsrosta grönsaker, koka några rödbetor och göra en pajdeg. Man kan tycka att det är många moment, men den här pajen blir mer än läcker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör pajdegen. Mät upp mjöl, salt och socker i en matberedare. Lägg i kallt smör skuret i kuber. Mixa mycket snabbt i några sekunder bara. Lägg sedan i det lätt uppvispade ägget och mixa/blanda till en deg.
  3. Kavla ut degen direkt och lägg i en pajform, 22-24 cm i diameter. Ställ formen i frysen 10 minuter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Hit kan man förbereda en dag i förväg om man vill.
  4. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i 20-30 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt svalna lite. Kläm sedan av skalen och skär rödbetorna i cm tjocka skivor. Gör i ordning ugnsgrönsakerna.
  5. Bred ut morötter, rödlökar, zucchiniskivor och pumpabitar i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, smula över flingsalt och peppra lätt. Sist örterna. Sätt in i ugnen på 200 grader. Baka grönsakerna i 30 minuter eller tills de fått fin färg och är mjuka. Ställ åt sidan.
  6. Smula chévreosten över det förgräddade pajskalet, lägg sedan på de ugnsrostade grönsakerna och rödbetorna. Vispa ihop ägg, grädde eller gräddmjölk, riven ost, örter, salt och peppar. Häll ägg- och ostsmeten över grönsakerna och grädda pajen i 200 grader i ca 35 minuter.
  7. Pajen är lika god ljummen som kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.