Ugnsrosta grönsaker, koka några rödbetor och göra en pajdeg. Man kan tycka att det är många moment, men den här pajen blir mer än läcker!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör pajdegen. Mät upp mjöl, salt och socker i en matberedare. Lägg i kallt smör skuret i kuber. Mixa mycket snabbt i några sekunder bara. Lägg sedan i det lätt uppvispade ägget och mixa/blanda till en deg.
- Kavla ut degen direkt och lägg i en pajform, 22-24 cm i diameter. Ställ formen i frysen 10 minuter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Hit kan man förbereda en dag i förväg om man vill.
- Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i 20-30 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt svalna lite. Kläm sedan av skalen och skär rödbetorna i cm tjocka skivor. Gör i ordning ugnsgrönsakerna.
- Bred ut morötter, rödlökar, zucchiniskivor och pumpabitar i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, smula över flingsalt och peppra lätt. Sist örterna. Sätt in i ugnen på 200 grader. Baka grönsakerna i 30 minuter eller tills de fått fin färg och är mjuka. Ställ åt sidan.
- Smula chévreosten över det förgräddade pajskalet, lägg sedan på de ugnsrostade grönsakerna och rödbetorna. Vispa ihop ägg, grädde eller gräddmjölk, riven ost, örter, salt och peppar. Häll ägg- och ostsmeten över grönsakerna och grädda pajen i 200 grader i ca 35 minuter.
- Pajen är lika god ljummen som kall.
Publicerat den
14 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar