Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med quinoabotten

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En botten gjord på kokt quinoa ger inte bara ett välkommet tillskott av protein utan även en god, lätt och nötig smak och en härlig konsistens. Här är den fylld med en massa härliga rotfrukter! Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kokt quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, sojamjöl, majsstärkelse, salt, smör och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
  3. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar. Skala potatisarna och skiva. Skiva även rödlökarna. Lägg rotfrukter, rödlök och vitlöksklyftor i en ugnsform. Blanda med rosmarin och olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ca 30 minuter i 200 grader eller tills allt har fått färg och mjuknat.
  4. Ta upp vitlöksklyftorna som nu är härligt rostade och mosa dem med en gaffel till en puré. Blanda ner grönsakerna tillsammans med spenaten. Häll allt i det förgräddade pajskalet och ställ in pajen i ugnen i ytterligare 15-20 minuter.
  5. Ta ut och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.