Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med räkor och sockerärtor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Pajskal med dill gräddas klart och får svalna, fyllningen läggs i precis innnan serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg vetemjöl, dill och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills massan formas till en degboll.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen i formen med en gaffel och grädda pajskalet, cirka 15 minuter. Låt skalet kallna i formen.
  5. Blanda keso chili med majonnäs, crème fraiche, hackade ägg och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet strax innan serveringen.
  6. Skala räkorna och fördela över fyllningen. Dekorera med halverade citronskivor, plockad dill
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.