Rustik och läcker paj med rödbetor, potatis, kapris och getost.
Instruktioner
- Skär smöret i kuber och lägg det i en matberedare tillsammans med vete- och grahamsmjöl, kvarg och salt. Kör snabbt ihop degen. Tillsätt vattnet och kör i några sekunder till. Ta upp degen och plasta in den. Lägg den i kylen i 20 minuter.
- Tryck ut degen, ända upp på kanterna, i en pajform med höga kanter, 24-26 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort plastfolien, nagga bottnen med en gaffel och täck pajkanterna med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta bort folien. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Skala potatis och rödbetor. Skär dem i så tunna skivor som möjligt, så att de hinner bli mjuka under gräddningen. Skala och strimla löken. Varva potatis, rödbetor och lök i pajskalet. Salta och peppra mellan varje lager med hälften av kryddorna. Strö ut kapris och hackad rosmarin ovanpå.
- Dela chévren i bitar och fördela ut dem. Rör ihop ägg, mjölk, grädde och resten av saltet och pepparn. Häll blandningen över fyllningen. Toppa med den rivna osten. Grädda pajen mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn gärna efter så att rotfrukterna är mjuka. Stäng av ugnsvärmen och låt pajen stå i eftervärmen i ca 10 minuter. Låt den svalna och vila lite innan den serveras.
- Servera gärna med en sallad.
Publicerat den
17 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar