Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med salami och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker paj med salami, paprika och fetaost i en len äggstanning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 30 minuter
  2. Kavla eller tryck ut degen i en ugnsfast form. Grädda skalet ca 15 minuter i 200 grader.
  3. Strimla paprika och purjo. Fräs i matfett ett par minuter utan att få färg.
  4. Strimla salami. Lägg de frästa grönsakerna i pajskalet och strö över den strimlade salamin och fetaost i små kuber.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, smulad oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen över och grädda i 40 minuter.
  6. Gör en tomatsallad med rödlöksringar, oliver, olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar att servera till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • epi 29 juni 2008

    Mumms. Det var strykande åtgång på denna paj i dag när vi hade konfirmations middag. Recepet var flera som ville ha med hem. Vi hade i pepparsalami. Blev kanon gott med den starka smaken. Tack för ett bra recept Maria Epi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.