Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med skinka och tomat

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Skinka och tomat är två smaker som är oslagbara tillsammans. Här i en paj med mycket krämig och nästan fettfri fyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en mixer eller en matberedare. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka skinkan. Skölj och hacka purjolöken. Skiva tomaterna. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Ansa och hacka paprikorna. Vispa ihop ägg och keso och krydda med salt och peppar.
  3. Tryck ut pajdegen med fingertopparna i en form som är 24 cm i diameter. Grädda 10 minuter i ugnen.
  4. Fyll pajen med ingredienserna och häll sedan på äggstanningen. Tryck till med fingrarna så att vätskan fördelar sig jämnt. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen 35-40 minuter. Täck ev pajen med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Garnera med basilikablad. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.