Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med sparris, parmesan och bacon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här pajen blev fantastiskt god. Gästerna som jag bjöd den på instämde helt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela ner smöret i bitar. Blanda samman med mjöl och vatten. Enklast tycker jag är att köra i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör. Tillaga sparris genom att skära av ca 1-2 cm på stjälken. Koka sedan i ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr het panna. Fördela bacon i botten på pajen. Dela ner sparrisen i mindre bitar och lägg ovanpå. Strö över parmesanosten. Strössla över pinjenötterna.
  6. Blanda till sist samman äggstanningen och slå över.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, täck eventuellt över så den inte bränns vid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.