Den här pajen blev fantastiskt god. Gästerna som jag bjöd den på instämde helt.
Instruktioner
- Dela ner smöret i bitar. Blanda samman med mjöl och vatten. Enklast tycker jag är att köra i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör. Tillaga sparris genom att skära av ca 1-2 cm på stjälken.
Koka sedan i ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Rosta pinjenötterna i en torr het panna. Fördela bacon i botten på pajen. Dela ner sparrisen i mindre bitar och lägg ovanpå. Strö över parmesanosten. Strössla över pinjenötterna.
- Blanda till sist samman äggstanningen och slå över.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, täck eventuellt över så den inte bränns vid.
Publicerat den
24 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar