Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med squash och fetaost

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En nyttigare variant av paj, med mindre fett och mer protein.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Mixa två kalla potatisar i en matberedare, blanda i mjöl, kesella och salt. Låt vila kallt i 30 min och tryck sedan ut i en pajform, förgrädda på 225 grader i ca 10 min. Obs för ännu mer protein, byt ut 1 dl mjöl mot naturellt proteinpulver, sänk dock värmen till 175 grader då och så får pajen stå längre.
  2. Fyllning: Riv en hel squash och häll i ett durkslag, salta mycket och låt stå ett tag. Tryck ut all vätska och stek snabbt squashen med lök. Häll i pajskalet och smula fetaost över samt soltorkad tomat. Gör äggstanningen på ägg med kesella/keso och krydda efter smak. Häll över och låt stå i ugn i ca 45 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.