- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En nyttigare variant av paj, med mindre fett och mer protein.
Instruktioner
- Pajdegen:
Mixa två kalla potatisar i en matberedare, blanda i mjöl, kesella och salt. Låt vila kallt i 30 min och tryck sedan ut i en pajform, förgrädda på 225 grader i ca 10 min.
Obs för ännu mer protein, byt ut 1 dl mjöl mot naturellt proteinpulver, sänk dock värmen till 175 grader då och så får pajen stå längre.
- Fyllning:
Riv en hel squash och häll i ett durkslag, salta mycket och låt stå ett tag. Tryck ut all vätska och stek snabbt squashen med lök. Häll i pajskalet och smula fetaost över samt soltorkad tomat. Gör äggstanningen på ägg med kesella/keso och krydda efter smak. Häll över och låt stå i ugn i ca 45 min.
Publicerat den
31 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar