Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med sting

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mycket god paj med broccoli, paprika och fetaost. Helt klart min favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen. Lägg mjölet i en skål. Skär margarinet i små bitar och finfördela det i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av pajdegen i pajformen (ca 25 cm i diameter). Spara resten av degen tills du har lagt i fyllningen.
  2. Skär paprikan i små bitar och fetaosten i tärningar. Dela eventuellt de frysta broccolibuketterna om du tycker att de är stora. Kärna ur och hacka jalapeñon fint (tvätta händerna noga efteråt). Lägg paprika, fetaost, broccoli och jalapeño i pajformen.
  3. Vispa äggen lätt. Tillsätt keso och salt. Häll blandningen i pajformen.
  4. Kavla ut pajdegen ganska tunt. Skär eller sporra ut den till remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en kant runt om. Pensla gärna med uppvispat ägg.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  6. Servera med en sallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.