Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med svamp och grillad paprika

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dinkel gör degen något nyttigare. Blanda gärna olika svampsorter för mer smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (26?28 cm i diameter). Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.
  3. Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.
  4. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter. Servera pajen varm, ljum eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.