Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med svamp och lök.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkel och god och billig vegetarisk paj. Serveras med en grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

Klilcka i smöret i en bunke och tillsätt mjöl och örtsalt. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Klä en pajform med som ställs i kyl att vila 30 minuter. Skölj och skiva champinjonerna. Skala och skiva den gula löken. Fräs dem lätt på låg värme med lite olja/ smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor till en äggstanning. Tag ut pajformen från kylen och förgrädda skalet 10 minuter. Tag ut formen, och lägg i löken och champinjonerna. Häll över äggstanningen och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 20 minuter. Pajen är klar när ytan blivit gyllenbrun. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ericabus 24 november 2011

    Bra grundrecept. Men fyllningen? 4 champinjoner? Jag använde 1 liter champinjoner/kantareller och två lökar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.