Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med svamp och rester

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En paj som är utmärkt att ta till när du har rester i kylen som du inte vet vad du ska göra med dem. Dessutom är den LCHf vänlig med annat pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200º. Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop ägg och grädde.
  2. Häll vispet i den varma pajformen och grädda tills skalet fått vacker färg och är torr, ca 8-10 minuter.
  3. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och skiva löken. Bryn svampen ochn låt all vätska koka bort. tillsätt en klick smör och fräs upp svampen. Ta upp svampen ur pannan. Stek löken gyllene i resten av smöret. Tillsätt vatten och låt småputtra tills all vätska kokat in. hacka under tiden gräslöken ganska fint.
  4. Rör ner den strax innan löken är färdig. Blanda i rester från gårdagens middag i pajskalet.
  5. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, oregano mango chutney, salt och peppar.
  6. Fördela lök, svamp och rester i pajskalet. Häll över äggstanningen och fortsätt att grädda i ca 25 minuter tills fyllningen hjar stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nonne2 25 februari 2011

    Hej ser inte ingred. till äggstanningen.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.