En paj som är utmärkt att ta till när du har rester i kylen som du inte vet vad du ska göra med dem. Dessutom är den LCHf vänlig med annat pajskal.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200º.
Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop ägg och grädde.
- Häll vispet i den varma pajformen och grädda tills skalet fått vacker färg och är torr, ca 8-10 minuter.
- Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och skiva löken. Bryn svampen ochn låt all vätska koka bort. tillsätt en klick smör och fräs upp svampen.
Ta upp svampen ur pannan. Stek löken gyllene i resten av smöret.
Tillsätt vatten och låt småputtra tills all vätska kokat in. hacka under tiden gräslöken ganska fint.
- Rör ner den strax innan löken är färdig.
Blanda i rester från gårdagens middag i pajskalet.
- Äggstanning:
Vispa samman ägg, grädde, oregano mango chutney, salt och peppar.
- Fördela lök, svamp och rester i pajskalet. Häll över äggstanningen och fortsätt att grädda i ca 25 minuter tills fyllningen hjar stelnat.
Publicerat den
25 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej ser inte ingred. till äggstanningen.....