Jag älskar att plocka svamp och har hela skafferiet fullt med torkade trattkantareller men det fungerar säkert med någon annan svamp också..
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm diameter. Förgrädda ca 10 min.
- Koka upp vatten och häll över den torkade svampen. Låt stå en stund. Hacka lök, vitlök och bacon och fräs i stekpanna tills löken är glansig. Häll av svampen och hacka den grovt. Blanda ner i löken och stek en liten stund.
- Fyll pajskalet med lök, svamp och bacon. Vispa samman crème fraiche och ägg. Häll blandningen i pajen. Täck med riven ost.
- Grädda ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat och osten fått fin färg.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här ser smarrigt ut // Thomas
Väldigt god och lättlagad paj.
Mkt god, använde ej vitlök och den var ändå supergd