Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med trattkantareller och bacon

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jag älskar att plocka svamp och har hela skafferiet fullt med torkade trattkantareller men det fungerar säkert med någon annan svamp också..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
  3. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm diameter. Förgrädda ca 10 min.
  4. Koka upp vatten och häll över den torkade svampen. Låt stå en stund. Hacka lök, vitlök och bacon och fräs i stekpanna tills löken är glansig. Häll av svampen och hacka den grovt. Blanda ner i löken och stek en liten stund.
  5. Fyll pajskalet med lök, svamp och bacon. Vispa samman crème fraiche och ägg. Häll blandningen i pajen. Täck med riven ost.
  6. Grädda ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat och osten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ThomasP 19 oktober 2008

    Det här ser smarrigt ut // Thomas

  • Vxlhaxan 5 april 2009

    Väldigt god och lättlagad paj.

  • saxa 22 september 2012

    Mkt god, använde ej vitlök och den var ändå supergd

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.