Denna frestande skapelse kan göras helt eller delvis klar i förväg. Pajskalet kan förgräddas och förvaras i frysen. Det kan också fyllas med mousse och frysas i max 3 månader. Tina då pajen långsamt i kylen och dekorera med färska jordgubbar strax före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda vetemjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform med låg kant och löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter och låt svalna.
- Vispa grädden, men inte för hårt. Dela chokladen och lägg bitarna i en vid skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills chokladen smält eller blivit mjuk. Lyft skålen från värmen och låt den svalna en aning.
- Vispa sönder äggulorna och rör ned dem i den smälta chokladen. Tillsätt därefter en liten del av den vispade grädden. Vänd slutligen ned chokladblandningen i grädden. Bred ut moussen i pajskalet och ställ den kallt att stelna.
- Dela jordgubbarna i halvor och dekorera pajen. Servera som dessert eller till kaffet.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar