Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj på längden

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gräddas på en plåt istället för i form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett och arbeta snabbt samman degen med vattnet. Låt den vila svalt en stund. Skär purjolöken fint och skölj den väl.
  2. Fräs upp champinjonerna tillsammans med löken en liten stund och krydda med citron, salt, peppar och dragon. Blanda ner musslorna i svampfräset.
  3. Kavla ut pajdegen till en fyrkant och dela den mitt itu. Lägg den ena platten på vattensköljd plåt och bred ut fyllningen ovanpå. Skär ett par genomgående snitt i den andra degplattan. Lägg den ovanpå och tryck samman kanterna med en gaffel.
  4. Pensla pajlängden med uppvispat ägg och grädda den läckert guldbrun och frasig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.