Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajknyten med västerbottenost och kantareller

 
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Superdupergoda på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. PAJERNA: 1. Skär eller klipp filodegen i kvadrater på cirka 10 centimeter. Var noga med att täcka över deg som väntar eller som du inte arbetar med. Den torkar lätt och blir svår att arbeta med. 2. Pensla formarna med lite smör och lägg kvadraterna i små muffinsformar eller i en stor muffinsplåt som visas på bilden. Det ska vara 2-3 kvadrater i varje form. Lägg dem lite omlott så att de bildar små spetsar. Pensla med det smälta smöret mellan varje lager.
  2. FYLLNINGEN: Sätt ugnen på 200 grader. Stek kantarellerna i smöret. Salta, peppra och ställ åt sidan. Riv osten grovt och lägg lite ost i botten av varje paj. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Blanda ner kantarellerna. Fördela röran i formarna. Grädda i 20-30 minuter eller tills degen blivit lite guldbrun och fyllningen inte längre är lös.
  3. Tips: Det går bra att göra de här pajerna i förväg. Du kan även frysa dem. En bra idé är att transportera pajerna i formen precis som på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.