Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palak paneer Malmö-style

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet är en bra bit bort från original-Paneer, men det är så sanslöst gott, och vi har aldrig hittat något nytt namn...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en stor kastrull. Klyfta löken tunt. Fräs den och pressad vitlök i olja på medelvärme ett par minuter. När löken börjar mjukna, ha i curry, spiskummin, koriander och cayenne och fräs lite till. Ha i extra olja vid behov.
  2. Grovhacka tomaterna och lägg dem i grytan när löken ser glansig ut. Koka upp, rör om och låt koka i en kvart under sporadisk omrörning. När det börjar se ut som tomatsås, dvs tomaterna oformliga och vätskan tjockare än vatten, är det dags att smaka av med salt och peppar och ev mer av ovanstående kryddor.
  3. Grovhacka spenaten och tärna osten. Lägg i allt i grytan och låt puttra tills spenaten mjuknat och osten blivit mjuk och gummiaktig.
  4. Servera med naan, chapati eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.