Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pallade körsbär, torkade i ugnen

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

När man pallat/hittat körsbär men inte vet vad man ska göra med dem kan man torka dem i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Palla så mycket körsbär du hinner, ca 1 till 2 liter är lagom. Spring sen hem och kärna ur dem med t.ex. en potatisskalare.
  2. Sprid ut dem på bakplåtspapper på en plåt och ha dem i ugnen på ca 75 grader över natten.
  3. De kommer skrumpna ihop till små sura "russin". 1 liter färska bär blir ca 2 dl torkade bär.
  4. Gott och nyttigt som godis, tilltugg, i frukostfilen eller kanske till bakning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.