Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paloc soppa - Paloc leves

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Jag älskar soppor. Paloc leves är en av mina favoritsoppor. I originalreceptet står lammkött .men jag brukar byta ut lammkött mot griskött eller kycklingkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och dela potatis.
  2. Fräs löken ljusbrun. Tillsätt vitlök, paprikapulver, kummin, Piros Arany, köttbitarna och salt. låt sjuda ca 30 minuter. Späd då och då med köttbuljong.
  3. Halvera bönorna om de är stora. Tillsätt bönorna tillsammans med potatisen när köttet är halvfärdig. Tillsätt vatten och lagerblad. Lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme.
  4. Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från soppan och blanda med crème fraiche och vetemjöl.
  5. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka, rör om väl och låt sjuda i ca 5 min. Smaksätt med vitt bordsvin och citronsaft. Strö över hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Eniver 26 oktober 2011

    Jag har lagat Paloc leves-en igår, hade inte Piros Arany hemma, ersatte den med Erös Pista, så den fick lite "styrka", den blev jätte gott. Man tackar så mycket! Konstigt nog har jag aldrig smakat den förut, fast jag har samma ursprung som du. Ha det bra!

  • Magdolna 27 oktober 2011

    Eniver! Paloc soppa är en typisk ungersk soppa (ej transsylvansk) Huvudingredienser som paprika, vitlök,...ger en god smak... För första gg. åt jag soppan i Budapest (slutet av 80 talet)...... det är inte alls konstigt att Du...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.