Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternacksbiffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Palsternackan förtjänar större plats i köket. Den kan enkelt rostas och kokas eller som här, rivas ner i frasiga och goda biffar! Gör lite större biffar och lägg i hamburgerbröd så har du en supergod burgare! Laktosfria. Använd glutenfritt ströbröd istället för panko för att göra biffarna glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grötriset med dubbla mängden vatten tills det är mjukt, följ instruktionerna på förpackningen. Låt riset ånga av så att allt vatten avdunstar.
  2. Skala och riv palsternackorna och finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser till biffarna och mixa samman med hjälp av en stavmixer eller matberedare till en klibbig och fast färs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma smeten till biffar eller burgare . Häll pankoströbrödet i en skål. Stänk över lite vatten och rör om. Vänd biffarna i panko, truck till lätt så att det fastnar och stek dem sedan gyllenbruna i rapsolja eller grilla dem.

Kommentarer (1)

  • Lena 5 november 2017

    Trots att jag följde receptet så blev palsternacksbiffarna alltför lösa i konsistensen. Jag formade dem i olika storlekar, tillsatte vanligt skorpmjöl för att få dem kompaktare, men det hjälpte inte. Smaken var dockhyfsat bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.