Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternacksgratäng med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Korv eller skinka är gott till denna gratängen eller bara en sallad och bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva palsternackorna och förväll dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Tina och krama ur spenaten samt lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg palsternackorna ovanpå spenaten.
  2. Fräs den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Koka stuvningen i minst 5 minuter. Smaka av med lite salt.
  3. Häll stuvningen över palsternackorna. Strö på ost eller ströbröd och gratinera ca 15 minuter i mitten av 250º ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.