Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paltbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har ej provat detta recept men lägger upp det efter förfrågan. Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

Rumsvarmt blod, men fär inte värmas. Värm i stället vattnet först till 50 -60 grader C och smält ner smöret i vattnet. Vispa sedan i blodet. Rör i mjölet lite i sänder till en deg. Baka ut degen pä ett mjölat bakbord. Den ska vara smidig och forma den sedan till 6 st. runda kakor, omkring 1,5 cm höga. För bästa resultat, baka ut halva degen åt gängen för bästa jästid. Skära kakorna korsvis med en mjölad kniv. Jäs dem sedan i ca 30 min. Grädda mitten av ugnen ca 20 min. Lät de heta bröden kallna under bakduk. Torka sedani låg ugnsvårme eller frysa dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.