Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panacotta cake med crisp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här panacotta kakan eller ska vi säga lingonmousse kakan är helt underbar i sin kombination av crisp i botten, fyllning och en topping av lingongelé. Den är inte så söt. Passar den som vill ha lite syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck botten i en löstagbar form ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
  2. Rosta havregrynen i en stekpanna, en liten stund. Tillsätt smör och farinsocker. Värm upp det igen så att blandningen blir krispig. Låt svalna. Bred ut detta i botten på formen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ihop kvarg (kesella) med socker och vaniljsocker. Se till att sockret löst sig. Pressa citronsaften, värm den och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll ner blandningen i kvargen och rör om tills det blandat sig. Tillsätt grädden. Häll fyllningen i formen över krispet.
  4. Lägg gelatinbladen för toppingen i kallt vatten ca 10 minuter. Krossa de färska lingonen. Tillsätt vatten och socker. Värm citronsaften och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll blandningen i lingonröran. Rör om väl. Bred ut toppingen över fyllningen.
  5. Låt stå minst 4 timmar i kylskåp innan servering.
  6. OBS! Lösgör kanterna från formen med ett smalt verktyg så att det lossnar snyggt.
  7. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 30 november 2013

    Wow vilken goding! Enkel att lyckas med och hög impfaktor. Ljuvlig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.