- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den här panacotta kakan eller ska vi säga lingonmousse kakan är helt underbar i sin kombination av crisp i botten, fyllning och en topping av lingongelé. Den är inte så söt. Passar den som vill ha lite syrlighet.
Instruktioner
- Täck botten i en löstagbar form ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
- Rosta havregrynen i en stekpanna, en liten stund. Tillsätt smör och farinsocker.
Värm upp det igen så att blandningen blir krispig. Låt svalna. Bred ut detta i botten på formen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden.
Rör ihop kvarg (kesella) med socker och vaniljsocker. Se till att sockret löst sig.
Pressa citronsaften, värm den och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll ner blandningen i kvargen och rör om tills det blandat sig. Tillsätt grädden.
Häll fyllningen i formen över krispet.
- Lägg gelatinbladen för toppingen i kallt vatten ca 10 minuter.
Krossa de färska lingonen. Tillsätt vatten och socker. Värm citronsaften och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll blandningen i lingonröran. Rör om väl. Bred ut toppingen över fyllningen.
- Låt stå minst 4 timmar i kylskåp innan servering.
- OBS! Lösgör kanterna från formen med ett smalt verktyg så att det lossnar snyggt.
- Lycka till.
Publicerat den
3 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Wow vilken goding! Enkel att lyckas med och hög impfaktor. Ljuvlig!