Älskar soppa och experimenterade fram denna då jag älskar asiatiska smaker.
Instruktioner
- Strimla kycklinginnerfiléerna och skölj bambuskotten väl.
Häll kokosmjölken i en kastrull.
Tillsätt currypasta, vispa runt och låt koka upp.
Tillsätt fisksås, socker, bambuskott, kyckling, mjölk samt krossa ner en "näve" frusna basilikablad ner i kastrullen (ta så mycket du vill ha) samt lägg i limebladen.
Rör om och låt småputtra en kort stund.
Limebladen går inte att äta så servera inte dem.
- Tips:
Jag köper färsk basilika i en Asiatisk butik och lägger direkt in i frysen.
Ta en näve och krossa direkt ner i soppan, så mycket som man vill ha.
Om man tar ut dem direkt ur frysen när man ska tillsätta dem i soppan så är bladen riktigt krispiga/frasiga.
Publicerat den
11 december 2013
Skriv kommentar