Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panengsoppa

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Älskar soppa och experimenterade fram denna då jag älskar asiatiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklinginnerfiléerna och skölj bambuskotten väl. Häll kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt currypasta, vispa runt och låt koka upp. Tillsätt fisksås, socker, bambuskott, kyckling, mjölk samt krossa ner en "näve" frusna basilikablad ner i kastrullen (ta så mycket du vill ha) samt lägg i limebladen. Rör om och låt småputtra en kort stund. Limebladen går inte att äta så servera inte dem.
  2. Tips: Jag köper färsk basilika i en Asiatisk butik och lägger direkt in i frysen. Ta en näve och krossa direkt ner i soppan, så mycket som man vill ha. Om man tar ut dem direkt ur frysen när man ska tillsätta dem i soppan så är bladen riktigt krispiga/frasiga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.