Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad fetaost med myntasås och feferoni

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

468 kalorier per portion. Den fetaost som säljs hel på burk i de flesta livsmedelbutiker fungerar alldeles utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär osten i 4 tunna skivor. Vispa upp ägget något och vänd ost skivorna i ägget därefter i mjölet. Vänd osten återigen i ägget och slutligen i ströbrödet. Häll oljan i en ugnsfast form. Lägg i osten.Stek i ca 10 min, vänd osten efter halva tiden.
  3. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 15 min. Blanda den med smulad mynta, lite vinäger, salt, peppar och citron.
  4. Bred ut salladsbladen på 4 tallrikar. Skär löken i tunna skivor. Lägg på den varma osten, lök, oliver och fefaroni.
  5. Ringla över myntasåsen. Servera genast tillsammans med bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.