Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad fisk med kall dillsås

(10 kommentarer)  
Panerad fisk med kall dillsås Panerad fisk med kall dillsås Panerad fisk med kall dillsås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Den kalla dillsåsen gör denna fisk extra smaklig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först potatis eller ris. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylen fram till serveringen.
  2. Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. blandat med mjöl. Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun.
  3. Kall dillsås: Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylskåp till serveringen.
  4. Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Nallepuh13 18 november 2008

    Hej! jag undrar var har du skrivit något om dillsåsen?

  • Nallepuh13 19 november 2008

    Ja nu ser jag att du har lagt till dillsåsen. Det är lätt att glömma

  • Monika46 18 mars 2009

    Detta var verkligen jättegott! Tack för receptet! En klar femma. Mvh Monika

  • member1976 24 augusti 2009

    Hej! Gjorde ditt recept förra veckan och kom på att jag inte kommenterat, kan ju vara kul med lite feedback! Ett enkelt och jättebra recept! Såsen var kanongod! Kommer definitivt göra detta fler gånger, dock inte med pandalus som jag använde, har kommit på att jag inte gillar den fisken! Jag älskar ju torsk så det får det bli nästa gång :-)

  • Molgan 3 december 2009

    Jag brukar inte tycka om panerad fisk. Men detta var jätte gott! Tack för ditt recept Mvh Molgan.

  • tigerlilly27 24 augusti 2010

    Det här åt vi till middag idag och uppskattades av både mig och sambon. Dillsåsen kommer jag att göra även till andra rätter :)

  • The_mama97mia 23 februari 2011

    Det här är så gott sätt att laga till fisk på. Jag hade sejfiléer, som fick ligga o tina med lite pressad citron och salt från kvarnen på. Sen doppade i äggblandning förstärkt med lite tigersauce - ger lite hetta. O sen doppade jag i ströbröd utblandat med lite krossade cornflakes, jag hade slut på ströbröd nästan så var tvungen att experimentera! Såsen är kanon, men även där var jag otrogen ditt recept, lade till en gnutta fransk senap och ngn tesked bostongurka. Mycket dill ska det vara. Mums!

  • memil 17 mars 2011

    Jättegott. Såsen var super.

  • Nickegbg 17 september 2011

    För mycket salt i såsen annars var det helt okej.

  • mammuten80 22 juni 2012

    såsen är god. brukar även ha i räkor och ett hackat kokt ägg också. rekomenderas. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.