Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad helgskinkschnitzel med ost, senap och sparris

 
Panerad helgskinkschnitzel med ost, senap och sparris Panerad helgskinkschnitzel med ost, senap och sparris
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En helt egen rätt av jul, påsk eller helgskinka. Blev en fröjd för både öga och gom. Så har ni tröttnat på att skära ner skinkrester till pyttkött, så prova detta.

Ingredienser

Instruktioner

Skär knappt 1 centimeter tjocka skivor av skinkan. Bred senap på alla skivor. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna. Lägg på de andra skinkskivorna och tryck till runt kanterna. Blanda ströbröd med salt och peppar. Vänd skinkschnitzlarna först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Tryck åter till kanterna och låt sen vila i minst 30 minuter så paneringen klistrar ihop. Stek i smör på medelvärme ca 2-3 minuter per sida, till de är gyllenbruna. Serveras gärna med potatis, löksås och saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.