- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god schnitzelliknande kyckling med god gräddig sås.
Instruktioner
- Börja med att riva ner vitlök i lite smör i en stekpanna. Stek vitlöken mjuk på svag värme. Efter någon minut klickar du i dijonsenapen och rör om. Salta och peppra.
- Ta bort från plattan och låt svalna något innan du vänder kycklingfiléerna i dijonblandningen. Panera dem därefter i ströbrödet och mozzarellan (som med fördel blandats ihop innan).
- Bryn dem några minuter i stekpanna på medelvärme innan de läggs i smord ugnssäker form. Om det blev något kvar av mozzarellan kan du strö över den. Sätt sedan in i mitten av ugnen på 200ºC i 10-15 minuter.
- Sätt på ris och börja med såsen under tiden.
Om det blev något kvar av dijonblandningen från paneringen kan du absolut ta vara på den i såsen, annars funkar det lika bra att börja i en ren stekpanna!
- Pressa eller riv ner vitlöken i en stekpanna och tillsätt champinjonerna. Stek några minuter och tillsätt sedan dijonsenapen och rör om. Häll i grädden, kycklingfonden och soja. Salta och peppra efter smak, och låt sedan koka på svag värme tills kycklingen och riset är klart!
Publicerat den
14 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar