Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad kyckling i krämig dijonsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god schnitzelliknande kyckling med god gräddig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att riva ner vitlök i lite smör i en stekpanna. Stek vitlöken mjuk på svag värme. Efter någon minut klickar du i dijonsenapen och rör om. Salta och peppra.
  2. Ta bort från plattan och låt svalna något innan du vänder kycklingfiléerna i dijonblandningen. Panera dem därefter i ströbrödet och mozzarellan (som med fördel blandats ihop innan).
  3. Bryn dem några minuter i stekpanna på medelvärme innan de läggs i smord ugnssäker form. Om det blev något kvar av mozzarellan kan du strö över den. Sätt sedan in i mitten av ugnen på 200ºC i 10-15 minuter.
  4. Sätt på ris och börja med såsen under tiden. Om det blev något kvar av dijonblandningen från paneringen kan du absolut ta vara på den i såsen, annars funkar det lika bra att börja i en ren stekpanna!
  5. Pressa eller riv ner vitlöken i en stekpanna och tillsätt champinjonerna. Stek några minuter och tillsätt sedan dijonsenapen och rör om. Häll i grädden, kycklingfonden och soja. Salta och peppra efter smak, och låt sedan koka på svag värme tills kycklingen och riset är klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.