Schnitzeln ska serveras nystekt med gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.
Instruktioner
- Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Koka under lock ca 18 min på svag värme.
- Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
- Stek schnitzlarna gyllen bruna 2-3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbelägning för att minska fettmängden, på medelvärme.
- Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
- Servera schnitzlarna med nykokt pilafris, garnityr och citronklyftor.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar