Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad schnitzel Basque

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Schnitzeln ska serveras nystekt med gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Koka under lock ca 18 min på svag värme.
  2. Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek schnitzlarna gyllen bruna 2-3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbelägning för att minska fettmängden, på medelvärme.
  4. Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
  5. Servera schnitzlarna med nykokt pilafris, garnityr och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.