Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade nötfärsbiffar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fick detta recept av min mycket goda vän Juana i Spanien. Har provat dem med familjen och de blev mycket uppskattade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att steka bacon och lök, inte för mycket, låt svalna.
  2. Blanda ner bacon och lök i nötfärsen. Därefter tillsätter man resten av ingredienserna. Låt vila i 10 minuter
  3. Blanda riven parmesan med ströbröd, salta och peppra. Vispa äggen och lägg upp mjöl på en tallrik.
  4. Forma färsen till lagom stora bollar, platta till dem i handen så det blir biffar. Panera biffarna först i mjöl, därefter i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
  5. Stek de panerade biffarna i en blandning av olja och smör på svag medelvärme. Stek dem på båda sidorna till de fått en vacker gyllenbrun färg. Låt dem droppa av på lite hushållspapper.
  6. Kan serveras med en god potatisgratäng eller varför inte Kastiliansk potatis( finns bland mina recept) och en fin sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Vivecal 17 mars 2010

    Jättegoda biffar. Detta tänker jag göra fler gånger Jag fick bra betyg av gubben. Tack för receptet.

  • flabban 24 augusti 2010

    Mycket goda biffar. Det är alltid kul med något nytt. Kommer att göra det fler gånger. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • christincarlsson 7 oktober 2011

    Ojojoj, vilka goda biffar. Gjorde dom på fläskfärs och dom blev super saftiga och barnen älskade dom. Klar 5:a

  • saxa 28 februari 2012

    Mkt goda!

  • mammis 22 oktober 2012

    Smakade jättebra

  • Overtoasted 24 september 2013

    Mycket gott men krångligt med ingredienser angivna i gram...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.