Här är mycket gott i dessa kakorna. Har inte själv hunnit att testa dem ännu. Jag tror att man kan köpa apelsinblomsvatten på apotek.
Instruktioner
- Smöra en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper. Blanda cocktailbär, suckat, ingefära, mandelspån och hasselnötter i en skål. Sikta ner mjöl, kakaopulver, kanel, kryddnejlika, muskot och koriander och rör om. Ställ åt sidan.
- Hetta försiktigt upp honung, socker och apelsinblomsvatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Koka upp blandningen och låt den koka tills den blivit 116° varm, mätt med en hushållstermometer. Eller gör ett kulprov: droppa lite av blandningen i kallt vatten; den ska kunna formas till en mjuk kula.
- Dra snabbt kastrullen från värmen och rör ner de torra ingredienserna. Rör om noga och bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i 160° varm ugn i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen, stjälp sedan upp den och dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Pudra över florsocker och skär upp kakan i trekanter.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar