Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panforte di siena

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Här är mycket gott i dessa kakorna. Har inte själv hunnit att testa dem ännu. Jag tror att man kan köpa apelsinblomsvatten på apotek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper. Blanda cocktailbär, suckat, ingefära, mandelspån och hasselnötter i en skål. Sikta ner mjöl, kakaopulver, kanel, kryddnejlika, muskot och koriander och rör om. Ställ åt sidan.
  2. Hetta försiktigt upp honung, socker och apelsinblomsvatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Koka upp blandningen och låt den koka tills den blivit 116° varm, mätt med en hushållstermometer. Eller gör ett kulprov: droppa lite av blandningen i kallt vatten; den ska kunna formas till en mjuk kula.
  3. Dra snabbt kastrullen från värmen och rör ner de torra ingredienserna. Rör om noga och bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i 160° varm ugn i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen, stjälp sedan upp den och dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Pudra över florsocker och skär upp kakan i trekanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.