Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangasiusfilé

Pangasiusfilé eller hajmalfilé som den också heter är en vietnamesisk odlad sötvattensfisk. Den största delen av pangasius som kommer till Sverige föds upp i jättelika pooler i Mekongfloden. Den har tidigare varit rödlistad av WWF, men idag finns det även ASC-märkt pangasiusfisk att köpa i frysdisken. Filéerna är platta och vita med mycket mild smak. Du kan välja om du vill tillaga pangasiusfiléer i ugn med en god sås som de får puttra i och ta smak av. Eller du kanske föredrar att panera dina pangasiusfiléer och steka dem i panna? Hur som helst har Matklubben en mängd olika recept på pangasiusfilé att välja bland!


Sås: Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar. Salta fisken lätt runt om. Lägg den på en plåt med bakplåtspa...

2-3
2

Tina och skölj av fiskfiléerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda och salta och dubbelpanera dem genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta u...

30 min
2
1

Ugn 200 grader. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra. Salta varsamt och peppra. Lägg serranoskinkan omlott på plastfolio lägg en fiskfilé ovanpå. Lä...

40 min
4
3

Värm ugnen till 200°C. Smörj 4 bitar aluminiumfolie med smör, fördela grönsakerna och krydda. Lägg de tinade fiskfiléerna ovanpå, salta och peppra. Rör samman kryddsmöret och fördela det på fisken...

4-6

Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader. Krydda därefter fisken med kryddsaltet och citronpepparn. Hacka löken i småbitar...

45 min
4
5

Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken. Skär tomaterna i skivor o...

45 min
4
2

Skiva svampen och skär löken i klyftor. Fräs i olja i en stekpanna. Flytta över allt i en ugnsform och täck över med fiskfiléerna. Salta och peppra. Stek i ugnen 20 minuter i 200 grader. Rör ihop s...

1 h
4
1

Ugn 225 grader. Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven o...

40 min
4

Skala och koka potatisen mjuk. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt, peppar och muskoten. Mosa till lagom konsistens. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna...

40 min
4

Värm buljongen i en kastrull för sig. Fräs lök och rosésalladen mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa...

45 min
4

Lägg filéerna i en ungssäker form. Skär paprikan och löken i mindre bitar och stek i olivolja på svag värme. Blanda ihop crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar. Häll i detta tillsamman...

30 min
4

Tina fileerna och torka av med hushållspapper. Smörj en form lägg i fileerna salta och peppra. Strö över dragon lägg på champinjoner eller räkor, Lägg på riven ost och strö över ströbröd (mest för u...

4-5

Gnid in fisken med flingsalt 2-3 timmar innan rökningen skall börja och håll den kallt. Placera fisken i röklådan och rök den i ca 30-35 minuter. Servera den ljummen tillsammans med goda tillbehör...

35 min
4

Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt ris och curry och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt buljong och låt riset småkoka under lock ca 20 minuter. Skölj och...


Skala potatisen och lägg den i en kastrull. Fyll upp med lagom mycket vatten. Tina fisken lite lagom, inte helt. Låt det vara lite "iskärna" kvar. Skär i lagom stora bitar. Under tiden som fiske...

4-5

Tina fisken. Lägg filéerna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp. Drag av kastrullen från spisen, lägg på ett lock och låt fisken dra i fem minuter. Smält smöret i en kastrull. Häll i vi...

4

Skiva tomaterna och lägg i smord form. Salta och peppra filéerna. Lägg en sträng räkost på varje filé och rulla ihop. Lägg rullen på tomaterna. Tryck ut resterande räkost i crème fraiche och bred över...

30 min
6

Koka tomatkross och socker 10 minuter i en kastrull. Häll över i smord ugnsfast form. Skär pangasiusfilén i bitar och lägg i tomatsåsen. Krydda med salt och citronpeppar. Skiva citronen tunt och lägg...

45 min
4
2

1. Lägg hackad purjolök i botten på en smord ugnsäker form. 2. Strö över dill och skivade tomater. 3. Lägg på fiskblocket och krydda. Droppa gärna över pressad citron. 4. Täck med den tillagade hol...

45 min
3-4
2

Hacka gräslöken. Skär fisken i bitar och dela tomaterna kärna ur dem och skär i bitar. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, gräslök och senap i en panna. Låt det koka ihop och lägg i fisken. Låt allt sj...

20 min
4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och skär paprikan i ca ½ cm stora tärningar. Blanda paprikan med1msk olivolja och häll detta i en ugnsfast form som är lagom stor att rymma fiskfiléerna, lägg...

40 min
4
1

Börja med att panera pangasiusfilèrna genom att doppa dem först i vetemjöl sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet. Börja mosa potatisarna blanda i grädden tillsätt salt och peppar. Man...

1 h
3
1

Häll vatten, vin, hummerfond och hälften av saften från limen, (spara resten) i en platå eller en traktörpanna. Tillsätt ingefära, lök, ½ tsk salt och 2 krm vitpeppar. Koka upp och låt sjuda fem m...

1 h 30 min
4
1

Ugn 200º Skala och hacka löken. pressa vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg lök, vitlök, paprika och krossad tomat i en gryta. Sjud sedan på svag värme i 15 minuter. Krydda med salt, pepp...

40 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.