Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangasiusfilé

Pangasiusfilé eller hajmalfilé som den också heter är en vietnamesisk odlad sötvattensfisk. Den största delen av pangasius som kommer till Sverige föds upp i jättelika pooler i Mekongfloden. Den har tidigare varit rödlistad av WWF, men idag finns det även ASC-märkt pangasiusfisk att köpa i frysdisken. Filéerna är platta och vita med mycket mild smak. Du kan välja om du vill tillaga pangasiusfiléer i ugn med en god sås som de får puttra i och ta smak av. Eller du kanske föredrar att panera dina pangasiusfiléer och steka dem i panna? Hur som helst har Matklubben en mängd olika recept på pangasiusfilé att välja bland!


1. Tina fisken så att den går att dela i fyra delar. 2. Lägg dem i en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Lägg ett lätt smörat smörgåspapper över och sjud fisken på svag värme 6-8 m...

20 min
4

Lägg filéerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Blanda samman hummerfond, grädde och dill och häll över fisken. Grädda i ugn 200 grader ca 10 min. Knaperstek baconet och häll öve...

3-4

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den frysta Pangasiusfilén i smord form. Krydda efter behag. Häll på grädden. Sätt in i ugnen. Efter 20 minuter tag ut formen, häll över de frysta grönsakerna och osten....

45 min
1-2

Fräs morotsstavar i mycket smör. Tillsätt finhackad vitlök och strimlad fänkål och fräs ett tag till. I med hackad chili och snedskuren purjo(hela). fräs en kort stund tills purjon har mjuknat....

45 min
5-7

Koka linser med vatten, morot, lök, curry, dill, svartpeppar. (går att förbereda dagen innan) Låt svalna. Tillsätt alla ingredienser utom fiberhusk i en mixer och mixa. Till sist har man i fiberhus...

1 h
4-5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.