- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Hittade detta recept på såsen i en australisk kokbok av Delicious. Passar bra till all vit fisk som är lite fast.
Serverade med potatismos eller ris.
Instruktioner
- Gör först agrodolcen (italiensk söt-sur sås).
Hetta upp 30 ml av olivoljan i en djup stekpanna. Tillsätt lökringarna och saltet och låt löken steka 1 - 2 minuter tills den börjar mjukna men inte tar färg. Tillsätt 125 ml vatten och sockret, Täck med ett lock, sänk värmen och låt småputtra i 15 minuter, tills löken är riktigt mjuk.
- Ta av locket och låt löken puttra tills den börjar bli brun och karamelliseras. Tillsätt rosmarin, russin, tomater, citronskal och citronsaft, och fortsätt koka såsen i ytterligare 3-4 minuter tills den tjocknat. Smaka av med salt och peppar, rör ned persiljan och lämna såsen vid sidan av spisen.
- Krydda fiskfileerna med 1 msk olivolja, salt, peppar och stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida, tills fisken är precis genomstekt. Servera med agrodolce, rucola och valfritt potatismos, ris eller pasta. Härligt enkelt och fettsnålt.
Publicerat den
7 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar