Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangasusfiléer med agrodolce (sötsur sås)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hittade detta recept på såsen i en australisk kokbok av Delicious. Passar bra till all vit fisk som är lite fast. Serverade med potatismos eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först agrodolcen (italiensk söt-sur sås). Hetta upp 30 ml av olivoljan i en djup stekpanna. Tillsätt lökringarna och saltet och låt löken steka 1 - 2 minuter tills den börjar mjukna men inte tar färg. Tillsätt 125 ml vatten och sockret, Täck med ett lock, sänk värmen och låt småputtra i 15 minuter, tills löken är riktigt mjuk.
  2. Ta av locket och låt löken puttra tills den börjar bli brun och karamelliseras. Tillsätt rosmarin, russin, tomater, citronskal och citronsaft, och fortsätt koka såsen i ytterligare 3-4 minuter tills den tjocknat. Smaka av med salt och peppar, rör ned persiljan och lämna såsen vid sidan av spisen.
  3. Krydda fiskfileerna med 1 msk olivolja, salt, peppar och stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida, tills fisken är precis genomstekt. Servera med agrodolce, rucola och valfritt potatismos, ris eller pasta. Härligt enkelt och fettsnålt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.