Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pankogratinerad torsk med örter, citron och parmesan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke. Med mos & grönt blir det toppen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen.
  2. Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft. Rör ner örterna, salt och peppar och smaka av. Riv till sist i vitlöken.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (fukta händerna, krama pappret och forma om det är ostyrigt). Lägg i fisken med lite mellanrum och torka den. Bred ut krämen över fisken, även på sidorna. Häll över panko och tryck fast den runt om som en panering.
  4. Ringla olja över fisken (så bränner inte pankon). Gratinera i 12-15 min beroende på storlek. Sätt på grillen de sista två minuterna om fisken inte fått fin färg – passa noga. Servera med potatis (mos är gott), grönsaker och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • walterego 29 juli 2016

    Den här paneringen verkar superb. Funkar till vilken vitfisk som helst. Provar att slänga ut reven i helgen. Kanske blir det en Pangasius eller nåt på kroken? Mest troligt 300 g frusen torskfilé i paket. Måste prova Din panering!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.