Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke. Med mos & grönt blir det toppen!
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen.
- Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft. Rör ner örterna, salt och peppar och smaka av. Riv till sist i vitlöken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (fukta händerna, krama pappret och forma om det är ostyrigt). Lägg i fisken med lite mellanrum och torka den. Bred ut krämen över fisken, även på sidorna. Häll över panko och tryck fast den runt om som en panering.
- Ringla olja över fisken (så bränner inte pankon). Gratinera i 12-15 min beroende på storlek. Sätt på grillen de sista två minuterna om fisken inte fått fin färg – passa noga.
Servera med potatis (mos är gott), grönsaker och citronklyftor.
Publicerat den
29 juli 2016
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här paneringen verkar superb. Funkar till vilken vitfisk som helst. Provar att slänga ut reven i helgen. Kanske blir det en Pangasius eller nåt på kroken? Mest troligt 300 g frusen torskfilé i paket. Måste prova Din panering!