Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panna cotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vill ni göra något gott och enkelt: få ingredienser, inte en enda minut i ugnen och kan dessutom förberedas dagen innan festen. Dra till med en panna cotta!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Vispa ihop grädde och strösocker i en kastrull tillsammans med vaniljstång - skårad - byt ev ut halva vaniljstången mot lite vaniljsocker om du inte vill ha en svart panna cottabotten eftersom vaniljen lägger sig på botten. Värm försiktigt under omrörning till strax under kokpunkten. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner gelatinet i gräddsmeten tills det lösts upp. Fördela smeten i små vattensköljda koppar eller glas och ställ dem kallt i minst två timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna Tips! Om du hellre vill servera panna cottan på tallrik än i glas, går det finfint att låta den stelna i plastmuggar och sedan stjälpa upp dem på en assiett! Garnera med vad du vill om du vill det. Lättgjord hallonsås kan vara gott till! Mixa hallonen, tillsätt en skvätt vatten, lite socker och några droppar citron. Även såsen mår bra av att stå i kylen över natten! Man kan även spetsa till det med konjak, amaretto, choklad, kaffe och annat gott. Smaken är som baken - men i det här fallet kanske det enklaste är det skönaste! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frittefritte 25 april 2011

    God smak men tyvärr så stelnade den aldrig med bara två gelatinblad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.