Instruktioner
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Vispa ihop grädde och strösocker i en kastrull tillsammans med vaniljstång - skårad - byt ev ut halva vaniljstången mot lite vaniljsocker om du inte vill ha en svart panna cottabotten eftersom vaniljen lägger sig på botten. Värm försiktigt under omrörning till strax under kokpunkten. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner gelatinet i gräddsmeten tills det lösts upp. Fördela smeten i små vattensköljda koppar eller glas och ställ dem kallt i minst två timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna
Tips! Om du hellre vill servera panna cottan på tallrik än i glas, går det finfint att låta den stelna i plastmuggar och sedan stjälpa upp dem på en assiett! Garnera med vad du vill om du vill det. Lättgjord hallonsås kan vara gott till! Mixa hallonen, tillsätt en skvätt vatten, lite socker och några droppar citron. Även såsen mår bra av att stå i kylen över natten!
Man kan även spetsa till det med konjak, amaretto, choklad, kaffe och annat gott. Smaken är som baken - men i det här fallet kanske det enklaste är det skönaste!
Smaklig måltid!
God smak men tyvärr så stelnade den aldrig med bara två gelatinblad.