I den här pannacottan finns några av mina favorit-smaker, honung, kaffe och grädde.
Kombinationen är helt enkelt fantastisk.
Laga den! Jag lovar att ni kommer att tycka att det är en av de godaste efterrätter ni någonsin ätit. /Paolo Roberto
Instruktioner
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
- Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
- Ta upp gelantinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Lägg gelantinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
- Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cottablandningen.
Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
- För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.
- Servera panna cottan med bär och flan.
- Njut!
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här pannacottan har jag gjort många gånger. Första gången jag bjöd familjen på detta vräkte min far i sig hela tre portioner! Ni kan tro att han har tjatat öronen av mig efter detta: "Dotter, ska du inte göra pannacotta snart igen???" "Men, vi åt ju pannacotta igår...?!?!"