Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här pannacottan finns några av mina favorit-smaker, honung, kaffe och grädde. Kombinationen är helt enkelt fantastisk. Laga den! Jag lovar att ni kommer att tycka att det är en av de godaste efterrätter ni någonsin ätit. /Paolo Roberto

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
  4. Ta upp gelantinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg gelantinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
  6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cottablandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
  7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.
  8. Servera panna cottan med bär och flan.
  9. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TheMicks 28 juli 2010

    Den här pannacottan har jag gjort många gånger. Första gången jag bjöd familjen på detta vräkte min far i sig hela tre portioner! Ni kan tro att han har tjatat öronen av mig efter detta: "Dotter, ska du inte göra pannacotta snart igen???" "Men, vi åt ju pannacotta igår...?!?!"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.